Blog

Výroční valná hromada SDH Chlum - rok 2012

08.01.2013 18:29

Datum konání 28.12.2012 na Chlumě.

Přítomno bylo 20 členů sdružení a hosté B.Tomeš –OSH, J.Kracík – SHD lomnice n/ Pop, odpoledne se přijel omluvit starosta města Lomnice n/Pop.pan Vladimír Mastník, viz prezenční listina.

Valnou hromadu zahájila jednatelka Magda Doležalová. Omluvila starostu Pavla Dražila a oznámila, že z důvodu pracovní vytíženosti odstupuje ze starostování SDH Chlum a bude nutné zvolit nového předsedu.

Shrnula celoroční činnost:

  • pořádání netradiční soutěže Podtáborské hasičské zápolení, kterého se účastnilo 9. družstev
  • oprava hasičské nádrže – vypuštění, odkalení,čištění, spárování, účast na brigádě dobrá, nejvíce podílel I.Dražil –spárování.
  • zajištění dvou občerstvovacích stanic  při Cyklomaratonu 30.6.2012 –mladá sekce
  • účast na okrskových soutěžích – malá, problémy s účastí jednotlivých členů, slabá motivace, nedostatek času, slabá komunikace mezi družstvem
  • vstup B.Tomeše – současný problém mnoha malých sdružení, otázka vybavení, nízká motivace, daří se jen tam, kde je týmové nadšení

Plán činnosti na rok 2013:

  • nutnost odvodnění nad budovou hasičů
  • nátěry dřevěných obkladů fasády
  • rekonstrukce střechy – zavázání se účasti mladých členů (Berana) s víkendovou  pomocí stavby  krovu – předem stanovený termín
  • jarní a podzimní brigáda na dřevo , možnost vyčištění břehu u cesty na Kyje na pozemku V.Dřinky – souhlasně se  vyjádřil
  • z důvodů neplacení příspěvků (2roky) a pasivní činnosti byly vyřazeni členky Zákoutská a Vlčková.
  • V.Riemer - nové stanovení pravidel pro členy SHD spojené z provozem klubovny SDH
  • vyřešení uskladnění dřeva

Závěr – zlepšení komunikace, cílený výběr soutěží a domluvených účastí s jasnými termíny dlouhodobě předem známými a zveřejněnými. Členové družstva mají povinnost oznámit účast na soutěžích, Beran byl určen za zástupce velitele družstva a týmovým organizátorem.

Zpráva o hospodaření – podala E.Zatloukalová, celoroční hospodaření bylo mírně plusové,

Dotace od města Lomnice se využily na pokrytí nákladů soutěže a částečně na zaplacení energií provozu klubovny.

Za revizní komisi konstatoval M.Laštovička provedení kontroly účtování a shledání správnosti.

Odhlášení členek a roční hlášení na Okresní sdružení provede jednatelka M.Doležalová.

Volba nového starosty:

volební komise- J.Zatloukal, L.Mihalovičová, J. Lengiel

kandidáti – Ivo Dražil starší, Vlasta Dražilová, další návrh z pléna nevzešel

volilo v danou dobu 19. přítomných členů,volba proběhla tajným hlasováním na volebních lístcích

komice sečetla hlasy – 11 hlasů pro V.Dražilovou, 8hlasů pro I. Dražila staršího

Starostkou SDH Chlum byla zvolena Vlasta Dražilová

 

Příspěvky hostů:

B.Tomeš – poděkoval za pozvání, zkonstatoval dobré soužití stálých obyvatel a chalupářů v rámci SDH, doporučení zajištění externích rozhodčích při soutěži, pochvala za údržbu nádrže, informace o zveřejnění hasičských soutěží na konci ledna na www. stránkách OSH včetně z rozlosováním dětských soutěží -Soptík, možnost podávání hlášení elektronicky, seznámení se záměry OHD – granty,oprava překážek pro okresní soutěže – Želechy…

J.Kracík – poděkoval za sbor v Lomnici n/Pop. za pozvání, uvedl  možnost vyvaření hasičských nádrží plachtovinou - Krčkovice.

Diskuse byla hojná, doufáme, že v příštím roce ti, co byli nejvíce slyšet, budou  mít i nejvíce brigádnických hodin, které se budou zaznamenávat.

Brigády na otop klubovny- jarní kusové dřevo, uskladnění k proschnutí , podzimní řezání a štípání, brikety pouze při nízkých zimních teplotách , zlepšení komunikace, systém užívání klubovny členy SDH, oživení www stránek - aktuální informace pro členy (administrace - přihlásili se Zatloukalovi), stanovení pravidelných schůzek výboru SDH – každý poslední pátek v měsíci.

Následovala volná zábava a výborné občerstvení za jehož přípravu je dobré poděkovat členkám, které se na jeho přípravě podíleli.Poděkování patří i dalším členům – V.Riemerovi za starost o celoroční provozování klubovny.

 

Zapsala 28.12.2012 Z.Laštovičková

—————

Okresní soutěž Bradlecká Lhota

14.06.2010 10:07

Na plánovanou soutěž ve Lhotě jsme bohužel nedali dohromady dostatek soutěžících, takže jsme účast odvolali. Alespoň jako satisfakci jsme Lhoťákům půjčili náš super nový gril. :-)

Mně, jako Lhotecké rodačce to nedalo a samozřejmě jsem s Pájou musela jít podpořit místní hasiče. Musím říct, že soutěž byla výborná. Občerstvení šlapalo, soutěžících bylo také dostatek a Lhoťáci obsadili krásné 3. místo!

No a Ploužnice byla jako vždy první... Budeme s tím muset něco udělat, že jo kluci?! :-D

Gratulujeme Lhotě k první úspěšné soutěži a uvidíme se snad na další!

—————

Podtáborské zápolení 2010

14.06.2010 09:40

Na přípravu našeho čtvrtého ročníku soutěže jsme si museli vzít dva dny volno. Nejdříve nakoupit vše potřebné, napéct s holkama chlumské koláčky, naložit maso...Bylo toho požehnaně. Chlapci měli za úkol připravit technické zázemí.

Nevím jak je to možné, ale najednou se začala objevovat spousta organizačních problémů. Nějak vázla komunikace, takže od příprav až po skončení se stále vyskytovaly menší komunikační šumy a zádrhele. Nikdo pořádně nevěděl, co má dělat, co má zařídit, atd. Prostě noční můra pořadatelů!

Přiznávám, nové vedení se do toho mělo asi víc obout...Ale doufali jsme, že vše zůstane při starém jako vloni, tudíž s tím nebude moc práce. Bohužel opak byl pravdou. Ale tak vše se učíme, že jo!

Ještě že bylo aspoň krásné počasí! 

Na soutěž nám přijelo 12 týmů, hlavně jsme měli radost z účasti žen, dětí a dorostu.

Na Táboře byly navíc nějaké pivní slavnosti, takže jsme předpokládali houfy lidí mířících ochutnat různé druhy piva. Bohužel jsme se také trochu spletli, lidé o tom nijak moc nevěděli, takže účast byla velmi slabá.

Naší devízou bylo během soutěže občerstvení, které bez problémů šlapalo. Všichni velmi chválili výborné steaky, klobásky a hermelín na grilu. Jediné co trochu dělalo paseku bylo pěnivé pivo - holt jedna pípa na tolik lidí nestačila mrška...

Jako bonbónek jsme připravili pro účastníky ukázku práce profíků. Lomničtí hasiči nám předvedli záchranu člověka z nabouraného auta. Jen doufáme, že tohoto nebudeme muset být svědky i v reálném životě. Tímto klukům moc děkujeme! 

Co se soutěžení týká, týmy se účastnili nejdříve netradiční štafety a poté se běžel útok. Doufali jsme v obhájení loňského 1. místa, avšak naši kluci si na sebe upletli bič - vymysleli tak krásně složitou štafetu, že ji nakonec sami pomotali a byli tudíž diskvalifikováni. Takže ve finále útok jich odběhlo radši devět - co kdyby náhodou zas něco :-)

Po soutěži jsme ještě do noci poseděli a někteří odvážlivci nahoře i přespali.

Takže moje resumé letošní soutěže je asi následující - jako vedení se musíme polepšit, na příště zařídit lepší organizaci a doufat, že naši soutěž toto malé faux pas moc nepoškodilo a i na příští rok přijede spousta týmů, jelikož to bude jubelejní 5. ročník!

Těšíme se s vámi všemi na viděnou a slibujeme, že příště to bude opět bez problémů! 

 

—————

Hasičská soutěž Košov

14.06.2010 09:33

Dne 29.5.2010 jsme se zúčastnili naší první letošní akce - soutěže na Košově.

Počasí se naštěstí umoudřilo, takže soutěž byla super slunečná, jen trochu bahínka zbylo, takže jsme byli rádi, že jsme si prozíravě vzali pořádný boty. :-)

Co se občerstvení týká, oproti jiným soutěžím zvolili místo grilu udírnu, takže klobásky byly fakt vynikající. Taky musíme pochválit topinky s masovou směsí. Mńam mńam :-)))

No a jak jsme dopadli my? Na to, že kluci ještě letos ani jednou netrénovali odběhli pěkné 9. místo.

Takže pořadatelům děkujeme za skvělou organizaci a těšíme se na další soutěž na Košově!!

 

—————

Vítejte!

03.01.2010 17:02

Chcete-li nám sdělit něco obsáhlejšího nebo nás pochválit, můžete využít tohoto blogu. K otázkám týkajících se souteží, techniky, členů atd. použijte prosím přímý kontakt event. diskuzi.

Díky magda doležalová

—————


Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.


Kontakt

SDH Chlum pod Táborem

Chlum 29
512 51 Lomnice nad Popelkou


736765535