Výroční valná hromada SDH Chlum - rok 2012

08.01.2013 18:29

Datum konání 28.12.2012 na Chlumě.

Přítomno bylo 20 členů sdružení a hosté B.Tomeš –OSH, J.Kracík – SHD lomnice n/ Pop, odpoledne se přijel omluvit starosta města Lomnice n/Pop.pan Vladimír Mastník, viz prezenční listina.

Valnou hromadu zahájila jednatelka Magda Doležalová. Omluvila starostu Pavla Dražila a oznámila, že z důvodu pracovní vytíženosti odstupuje ze starostování SDH Chlum a bude nutné zvolit nového předsedu.

Shrnula celoroční činnost:

  • pořádání netradiční soutěže Podtáborské hasičské zápolení, kterého se účastnilo 9. družstev
  • oprava hasičské nádrže – vypuštění, odkalení,čištění, spárování, účast na brigádě dobrá, nejvíce podílel I.Dražil –spárování.
  • zajištění dvou občerstvovacích stanic  při Cyklomaratonu 30.6.2012 –mladá sekce
  • účast na okrskových soutěžích – malá, problémy s účastí jednotlivých členů, slabá motivace, nedostatek času, slabá komunikace mezi družstvem
  • vstup B.Tomeše – současný problém mnoha malých sdružení, otázka vybavení, nízká motivace, daří se jen tam, kde je týmové nadšení

Plán činnosti na rok 2013:

  • nutnost odvodnění nad budovou hasičů
  • nátěry dřevěných obkladů fasády
  • rekonstrukce střechy – zavázání se účasti mladých členů (Berana) s víkendovou  pomocí stavby  krovu – předem stanovený termín
  • jarní a podzimní brigáda na dřevo , možnost vyčištění břehu u cesty na Kyje na pozemku V.Dřinky – souhlasně se  vyjádřil
  • z důvodů neplacení příspěvků (2roky) a pasivní činnosti byly vyřazeni členky Zákoutská a Vlčková.
  • V.Riemer - nové stanovení pravidel pro členy SHD spojené z provozem klubovny SDH
  • vyřešení uskladnění dřeva

Závěr – zlepšení komunikace, cílený výběr soutěží a domluvených účastí s jasnými termíny dlouhodobě předem známými a zveřejněnými. Členové družstva mají povinnost oznámit účast na soutěžích, Beran byl určen za zástupce velitele družstva a týmovým organizátorem.

Zpráva o hospodaření – podala E.Zatloukalová, celoroční hospodaření bylo mírně plusové,

Dotace od města Lomnice se využily na pokrytí nákladů soutěže a částečně na zaplacení energií provozu klubovny.

Za revizní komisi konstatoval M.Laštovička provedení kontroly účtování a shledání správnosti.

Odhlášení členek a roční hlášení na Okresní sdružení provede jednatelka M.Doležalová.

Volba nového starosty:

volební komise- J.Zatloukal, L.Mihalovičová, J. Lengiel

kandidáti – Ivo Dražil starší, Vlasta Dražilová, další návrh z pléna nevzešel

volilo v danou dobu 19. přítomných členů,volba proběhla tajným hlasováním na volebních lístcích

komice sečetla hlasy – 11 hlasů pro V.Dražilovou, 8hlasů pro I. Dražila staršího

Starostkou SDH Chlum byla zvolena Vlasta Dražilová

 

Příspěvky hostů:

B.Tomeš – poděkoval za pozvání, zkonstatoval dobré soužití stálých obyvatel a chalupářů v rámci SDH, doporučení zajištění externích rozhodčích při soutěži, pochvala za údržbu nádrže, informace o zveřejnění hasičských soutěží na konci ledna na www. stránkách OSH včetně z rozlosováním dětských soutěží -Soptík, možnost podávání hlášení elektronicky, seznámení se záměry OHD – granty,oprava překážek pro okresní soutěže – Želechy…

J.Kracík – poděkoval za sbor v Lomnici n/Pop. za pozvání, uvedl  možnost vyvaření hasičských nádrží plachtovinou - Krčkovice.

Diskuse byla hojná, doufáme, že v příštím roce ti, co byli nejvíce slyšet, budou  mít i nejvíce brigádnických hodin, které se budou zaznamenávat.

Brigády na otop klubovny- jarní kusové dřevo, uskladnění k proschnutí , podzimní řezání a štípání, brikety pouze při nízkých zimních teplotách , zlepšení komunikace, systém užívání klubovny členy SDH, oživení www stránek - aktuální informace pro členy (administrace - přihlásili se Zatloukalovi), stanovení pravidelných schůzek výboru SDH – každý poslední pátek v měsíci.

Následovala volná zábava a výborné občerstvení za jehož přípravu je dobré poděkovat členkám, které se na jeho přípravě podíleli.Poděkování patří i dalším členům – V.Riemerovi za starost o celoroční provozování klubovny.

 

Zapsala 28.12.2012 Z.Laštovičková

—————

Zpět


Kontakt

SDH Chlum pod Táborem

Chlum 29
512 51 Lomnice nad Popelkou


736765535