Podtáborské zápolení 2010

14.06.2010 09:40

Na přípravu našeho čtvrtého ročníku soutěže jsme si museli vzít dva dny volno. Nejdříve nakoupit vše potřebné, napéct s holkama chlumské koláčky, naložit maso...Bylo toho požehnaně. Chlapci měli za úkol připravit technické zázemí.

Nevím jak je to možné, ale najednou se začala objevovat spousta organizačních problémů. Nějak vázla komunikace, takže od příprav až po skončení se stále vyskytovaly menší komunikační šumy a zádrhele. Nikdo pořádně nevěděl, co má dělat, co má zařídit, atd. Prostě noční můra pořadatelů!

Přiznávám, nové vedení se do toho mělo asi víc obout...Ale doufali jsme, že vše zůstane při starém jako vloni, tudíž s tím nebude moc práce. Bohužel opak byl pravdou. Ale tak vše se učíme, že jo!

Ještě že bylo aspoň krásné počasí! 

Na soutěž nám přijelo 12 týmů, hlavně jsme měli radost z účasti žen, dětí a dorostu.

Na Táboře byly navíc nějaké pivní slavnosti, takže jsme předpokládali houfy lidí mířících ochutnat různé druhy piva. Bohužel jsme se také trochu spletli, lidé o tom nijak moc nevěděli, takže účast byla velmi slabá.

Naší devízou bylo během soutěže občerstvení, které bez problémů šlapalo. Všichni velmi chválili výborné steaky, klobásky a hermelín na grilu. Jediné co trochu dělalo paseku bylo pěnivé pivo - holt jedna pípa na tolik lidí nestačila mrška...

Jako bonbónek jsme připravili pro účastníky ukázku práce profíků. Lomničtí hasiči nám předvedli záchranu člověka z nabouraného auta. Jen doufáme, že tohoto nebudeme muset být svědky i v reálném životě. Tímto klukům moc děkujeme! 

Co se soutěžení týká, týmy se účastnili nejdříve netradiční štafety a poté se běžel útok. Doufali jsme v obhájení loňského 1. místa, avšak naši kluci si na sebe upletli bič - vymysleli tak krásně složitou štafetu, že ji nakonec sami pomotali a byli tudíž diskvalifikováni. Takže ve finále útok jich odběhlo radši devět - co kdyby náhodou zas něco :-)

Po soutěži jsme ještě do noci poseděli a někteří odvážlivci nahoře i přespali.

Takže moje resumé letošní soutěže je asi následující - jako vedení se musíme polepšit, na příště zařídit lepší organizaci a doufat, že naši soutěž toto malé faux pas moc nepoškodilo a i na příští rok přijede spousta týmů, jelikož to bude jubelejní 5. ročník!

Těšíme se s vámi všemi na viděnou a slibujeme, že příště to bude opět bez problémů! 

 

—————

Zpět


Kontakt

SDH Chlum pod Táborem

Chlum 29
512 51 Lomnice nad Popelkou


736765535